نام فارسی : سهره طلایی
نام انگلیسی : European Goldfinch

نام علمی :  Carduelis carduelis

پرندگانی کوچک جثه و اندکی کوچک تر از گنجشک خانگی با دم چنگالی شکل و منقار مخروطی و نسبتاً باریک ، دمگاه سفید رنگ ، صورت قرمز رنگ ، پس سر سیاه رنگ ، گونه های سفید  ،گرده قهوه ای یا خاکستری ، بال های سیاه رنگ با نوار زرد کاملاً مشخص در بال ها ، سینه ای به رنگ  نخودی و پا های تیره رنگ هستند .
زیر گونه ای از سهره طلایی با نام سهره طلایی سر خاکستری ( Grey-headed goldfinch ) و با نام محلی سهره حلب در شرق ایران یافت می شود که فاقد رنگ سیاه و سفید در سر بوده و گرده و سینه خاکستری رنگ و صورت قرمز رنگ و منقاری مخروطی و اندکی بلند تر از سهره معمولی دارد .
در هنگام تولید مثل پرنده ماده بین ۳ تا ۷ تخم می گذارد که تخم ها به رنگ سفید متمایل به آبی بوده و نقاط ریز قرمز یا قهوه ای در یک طرف تخم ها دیده می شود . پرنده ماده به مدت ۱۴ روز روی تخم ها می خوابد . در این مدت پرنده نر برای ماده غذا می آورد که ممکن است دانه و یا حشره باشد . در این هنگام پرنده نر در اوج مستی بوده و بال های خود را به صورت آویزان نگه می دارد . دو هفته نیز طول می کشد تا جوجه ها آماده ترک لانه فنجانی شکل شوند . لانه ای که معمولاً در ارتفاع ۲ تا ۱۰ متری از سطح زمین و در میان شاخه های درخت ساخته شده می شود .
خارج از فصل تولید مثل از انواع دانه ها تغذیه می کند و در فصل تولید مثل علاوه بر دانه ها از حشرات نیز تغذیه می نماید.

مشخصات پرنده نر و ماده :

پرنده نر و ماده بسیار شبیه به یکدیگر هستند با این تفاوت که رنگ قرمز صورت در پرنده نر وسعت بیشتری داشته و از لبه عقبی چشم ها نیز فراتر می رود در حالی که در پرنده ماده رنگ قرمز صورت تا میانه های چشم می رسد . همچنین به طور کلی منقار پرنده نر نسبت به منقار پرنده ماده بزرگ تر می باشد .

مشخصات پرنده جوان :

پرنده جوان فاقد رنگ قرمز ، سیاه و سفید در سر بوده و در قسمت  سینه دارای رگه رگه هایی تیره رنگ می باشد .

صدای سِهرِه طلایی (سهره طلائی):

صدای این پرنده بسیار دلنشین و متنوع بوده و مخلوطی از صدای سایر سهره ها نیز در آن شنیده می شود .

بخش هایی از صداهای این پرنده به شیوه فونتیک : tu-leep یا twitt-witt-witt و یا twiddle-ee-dee

برچسب ها: , , , , , ,

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *